HIJAMA CUPS OP VOORRAAD WWW.HIJAMATOOLS.NL

Bonesetting, ook wel Zheng-gu genoemd, is een van de vijf takken van de traditionele Chinese geneeskunst (TCM) en wordt beschouwd als de basis voor de ontwikkeling van het moderne chiropractie en osteopathie. 

Zheng-gu, ook wel bekend als Sekotsu op zijn Japans, is een holistisch zorgproces om het evenwicht van het skelet, de spieren en gewrichten te genezen. Een arts uit de traditionele Chinese geneeskunde zal botbreuken, hersenschudding, verstuikingen en gewrichtsontwrichtingen behandelen door te trekken, te verplaatsen en uit te lijnen, waarbij invasieve procedures worden vermeden. Kortom, een zheng-gu therapeut maakt hoofdzakelijk gebruik van gewrichtsmanipulatie.

Het is een manier om pijn te verlichten bij scheefstand van botten en tevens het verbinden van gebroken botten met behulp medicijnen die gemaakt zijn van geneeskrachtige kruiden (fytotherapie). Het doel is uiteindelijk om de eenheid van het lichaam te behouden en/of te herstellen.

Pijn in de botten en spieren kunnen doorgaans worden veroorzaakt door een onjuiste inspanning, overbelaste of geblokkeerde verbindingen zoals die van de wervelkolom of andere gewrichten. Voor pijn zoals rug- of nekpijn of verstuikingen beschouwt de Chinese geneeskunde zheng-gu zelfs als een effectievere therapeutische methode dan lichte oefeningen of fysiotherapie. Zheng-gu is nauwelijks bekend in de westerse wereld maar geniet in China een zeer lange geschiedenis. Tot op de dag van vandaag bezoeken mensen uit alle lagen van de bevolking bij voorkeur een zheng-gu therapeut wanneer zij skeletproblemen ervaren! Zheng-gu therapeuten zijn naast chiropractoren, osteopaten en fysiotherapeuten dan ook de belangrijkste aanbieders van dit soort behandelingen in Azië.

Het beste resultaat is de combinatie van massage en bonesetting.
Door middel van massage ontspant het lichaam, worden spieren en gewrichten soepeler en wordt de doorbloeding gestimuleerd. De behandeling wordt op kleding uitgevoerd.

 Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt per persoon af.
De meeste mensen merken al na de eerste behandeling verbetering.

Bonesetting therapie kan effectief zijn bij: 
- Been lengteverschil 
- Bekkeninstabiliteit
- Knie- , enkels- en voetproblematiek (scheefstand, kneuzing, neuropathie)
- Spondylosis (slijtage van de wervels), scoliose (afwijkende kromming in wervelkolom), lage rugklachten (lumbago), niet acute hernia en ischias, luxatie (gewricht, beknelling van zenuw), subluxatie (werveldislocatie)
- Nek- en schouderklachten
- Knie, heup en enkel pijn
- Frozen shoulder
- Hoofdpijn
- Migraine
- Oogklachten
- Tennis- en golfarm
- RSI
- Springvinger
- Carpale tunnel syndroom
- Rotator cuff problematiek
- Doorbloedingsstoornis in spieren en pezen
- Duizeligheid
- Ménière
- Evenwichtsstoornis
- Pijnbestrijding
- Ontstekingsremmend
- Myofasciale reactiepunten oplossen, mobiliteit bevorderen
- Vermoeidheid verminderen
- Spijsvertering bevorderend
- Optimale houding = optimaal functioneren
- Gewrichtspijn

Contra-indicaties:
- Protheses (bv. knie, heup), plaatjes, schroeven en andere fixaties
- Acute hernia en ischias
- Recente whiplash (niet recent, > 3 maanden -> wel CBS)
- Kanker
- Opletten met verse littekens in het te behandelen gebied
- Zwangerschap (wel 3 maanden na bevalling)
- Ernstige vitale orgaan klachten en bij donororgaan
- Koorts (stofwisseling is al verhoogd)
- Infectieziekten (griep, verkoudheid, keelontsteking)
- Extreme vermoeidheid en uitputting
- Open wonden (ulcus cruris, open been)
- Zware psychische klachten (schizofrenie, zware borderline)
- Besmettelijke huidziekten
- MS/ME (multiple sclerose= ziekte CZS), myalgische encefalomyelitis = postvirale hersenziekte, ontstekingen in hersenen en ruggenmerg)
- ALS (Amy trofische laterale sclerose, neurologische ziekte van de zenuwcellen in het ruggenmerg
- Vaataandoeningen: trombose, arteriosclerose, reflexdystrofie (ineens bij stoten van armen of benen heftige pijn en ontstekingen)

Bonesetting zheng gu hijama cups kopen hijama wetcupping bonesetting bloedzuiger hirudotherapie massage cupping lichaamspakking  magnesium aloe vera hadiths breda noord-brabant gezichtscupping